Achter het huis is parkeergelegenheid
info@pompoeneriewezep.nl
Wezep
Pompoenrecepten
Wij hebben voor jullie een aantal lekkere pompoenrecepten uitgekozen! Uiteraard zijn er nog veel meer heerlijke recepten te vinden. Ga op onderzoek uit en ontdek wat voor lekkernijen te bereiden zijn met onze pompoenen.
Pompoensoep met pulled chicken
Benodigdheden
• Hokkaido of flespompoen
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 500 gram kip
• 2 kippenbouillon blokjes
• 1 tl kurkuma
• Crème fraîche
• Zout en peper naar smaak
Bereiding
Begin met het koken van water met bouillon, doe hier de kip bij. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en snipper de ui.
Pak een grote soeppan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de pompoenblokjes toe en laat even aanbakken.
Voeg water en nog een bouillonblokje toe en laat even koken. In de tussentijd kan je de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Voeg de bouillon waar de kip in is gekookt toe aan de soep.
Als de pompoen zacht is, kan je gaan pureren. Voeg daarna de kip en crème fraîche toe aan de soep.
Breng op smaak met peper, zout, kurkuma en geknipte bieslook.
Pompoenpannenkoeken
Benodigdheden
• 500 gram pompoen
• 8 eetlepels bruine basterdsuiker
• Vanillesuiker
• Amandel essence
• 3 eieren
• 500 gram zelfrijzend bakmeel
• ¾ liter melk

Bereiding
Eerst kook je de pompoen in een pan met water, totdat je er met een vork doorheen kan prikken. Dan kan de pompoen geprakt worden.
Zelfrijzend bakmeel met de suiker mengen. In het midden een kuiltje maken en de eieren er in doen. Voeg de melk toe. Met een garde kloppen. De pompoen er in mengen en de vanillesuiker en de essence toe voegen.
In de koekenpan wat olie verhitten en het beslag er in doen.
Bron: https://www.boerderijvanstee.nl/pompoenpannenkoeken.html
Pompoenpastei met draadjesvlees
Benodigdheden
• 500 gram runder hacheevlees
• 3 eetlepels olie
• 2 gesnipperde uien
• 20 gram grof gehakte Italiaanse kruiden
• 1 runderbouillonblokje
• 1 pompoen van 400 gram
• 1 pak bladerdeeg
• 1 ei
• Ovenschaal
• Gedroogde bonen

Bereiding
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en kruiden toe en bak 1 minuut mee. Schep de bloem erdoor. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water en schenk bij het vlees. Roer goed, zodat een gebonden saus ontstaat. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe. Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en warm ze 1 min. mee. Doe het gerecht over in een kom en laat een uur afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 180 C.
Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot een grote deeg lap en bekleed hiermee de springvorm. Snijd eventueel overtollig deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en leg er aluminiumfolie overheen. Vul met gedroogde bonen en bak de bodem 15 min. voor in de oven. Verwijder bonen en folie.
Schep de saus in de vorm. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde plak en dek hiermee de pastei af. Druk het deeg aan de randen goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Maak kleine gaatjes in het deeg waaruit de stoom kan ontsnappen. Bak de pastei 45 min. in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.
Bron: https://www.boerderijvanstee.nl/pompoenpastei-met-draadjesvlees.html
Pompoen-pecantaart
Benodigdheden
• 3 eieren
• 200 gram pompoenvruchtvlees
• 200 gram suiker
• 100ml ahornsiroop
• 0.5 tl kaneel
• 1 mespunt zout
• 200 gram pecan noten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vlaaivorm van 28 cm doorsnee in met boter. Klop de eieren los in een grote kom en meng het pompoenvlees, suiker, de ahornsiroop, de vanillesuiker, de kaneel en het zout erdoor.
Giet de massa in de voorbereide vlaaivorm en strooi de grofgehakte pecannoten erover. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 40 minuten gaar. (steek een mes in het midden; als dat er weer schoon uitkomt, is de taart gaar.)
Laat ze afkoelen. Lekker met een flinke dot geklopte, gezoete slagroom.
Bron: https://www.boerderijvanstee.nl/pompoen-pecantaart.html